Wij hebben onze krachten gebundeld om verbetering in de zorg te brengen. Onze teamkracht is de diversiteit die wij in ons team hebben, waardoor wij vraagstukken van verschillende kanten kunnen benaderen. 

 

Maurits Barendrecht

Sinds 1996 houd ik mij met teams en organisaties bezig met: “samen resultaten behalen”. Plannen werkend krijgen in de praktijk. Persoonlijke kwaliteiten daarbij zijn Mensen-mens, Drive en enthousiasme, Resultaatgericht, Cliëntgericht, Visie, Spreekt de taal van bestuurders/management én van de teams, Inlevingsvermogen en ontwikkelen van teams en organisaties.

De afgelopen jaren heb ik daarbij in vele (interim) management posities kunnen ervaren dat de menselijke factor vaak van doorslaggevend belang is bij veranderingen en tevens vaak de grootste blinde vlek.

Deze ervaring bij ABN AMRO en de laatste jaren bij verschillende organisaties in de ouderenzorg, zet ik nu graag om door teams en organisaties in de zorg mee te nemen in het gedachtegoed van drijfveren. Willen = kunnen, maar willen = niet altijd doen. In teams en organisaties gaat daar vaak een patroon van werken, sturing en aanpassing van mensen schuil. Dit naar boven halen en mensen en teams daardoor in staat stellen wel de gewenste verandering in gang te zetten, daar ga ik voor. Waarom? Ik put daarbij uit mijn vele unieke ervaringen in mijn werk voor de Stichting Nationale Ouderendag, dat wensen van ouderen vervult. Jong en oud verbinden door aandacht voor en met elkaar. Gebrek aan aandacht voor jezelf en elkaar maakt de zorg wellicht het meest kwetsbaar in de toekomst. Inzicht en inleving in wat mensen drijft is daarbij cruciaal. Met Care Cure Change lever ik daar graag een belangrijke bijdrage aan.  

Specialisaties zijn: implementatie en inrichting van teams en organisaties, Samenwerken en (burger)netwerken,  Activiteitencentra in de wijk/Huizen van de buurt, Transitie Wmo

maurits@care-cure-change.nl

www.trans-mission.nu 

Tel. 06-30918379

 

Patricia Engelaar-Kammeijer 

Na mijn studie Bestuurskunde in Leiden heb ik jarenlang verschillende managementfuncties in het bedrijfsleven bekleed, als laatste 10 jaar als medeoprichter en directeur bij Management Drives. Daar heb ik veel ervaringen opgedaan met drijfveermetingen bij het bedrijfsleven en de overheid. 

Sinds 2010 bouw ik als zelfstandig ondernemer met een aantal partners het gedachtegoed van ‘drijfveren in werksituaties’ verder uit (onder de naam RealDrives).
Tevens hebben we voor de zorg een speciale versie ontwikkeld, RealDrives Care&Cure. Waarom? In de zorgsector werken veel mensen met passie voor de zorg. Die passie staat echter onder druk. Met behulp van RealDrives Care&Cure kan een scherp inzicht worden gekregen van de drijfveren van mensen die in de zorg werkzaam zijn en de druk die wordt ervaren vanuit de omgeving. Met het meten van drijfveren wordt direct zichtbaar waar energie zit. De energie weer terug laten komen, zodat mensen in de zorg beter kunnen omgaan met de druk vanuit hun omgeving en met plezier hun werk kunnen doen, geeft mij zeer veel voldoening.

Als consultant, trainer en coach ben ik momenteel betrokken bij samenwerkingsproblemen binnen en fusies tussen maatschappen, positioneringsvraagstukken in de ouderenzorg, en hou ik mij bezig met diverse leiderschaps- en managementvraagstukken zowel in de cure als de care sector en geef ik trainingen Werken met Drijfveren en Ondernemerschap in de zorg.

 patricia@care-cure-change.nl

 www.patriciaengelaar.nl 

 Tel. 06-10037515

 

 

Bertien Molenaar-Rhebergen

Als (duaal) manager, HR(D)-business partner en MD-programmaleider heb ik meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd in diverse toonaangevende organisaties. Vanuit mijn opleidingskundige en bedrijfskundige achtergrond heb ik in mijn aanpak oog voor zowel harde – strategie, structuur, processen en systemen – als zachte aspecten van organisatieverandering - cultuur, competenties, houding en gedrag- en de verbindingen daartussen. Een integrale aanpak leidt tot betere oplossingen. De laatste 10 jaar werkte ik - met veel passie en plezier – veel in de Zorg.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in Management & Talent Development voor bedrijfskundig en medisch managers, operationeel leidinggevenden en (management)talent. Mijn eigen managementervaring is daarin een belangrijke informatiebron. Leiderschap is cruciaal en heeft enorme impact op cultuur in organisaties.

Vanaf 2014 ben ik steeds meer gecharmeerd geraakt van het werken met drijfveren. Een competente collega die zijn vak verstaat is één. Echter in de communicatie en samenwerking komt het aan op het gemak waarmee iemand zich kan bewegen en verbinden: de onderlinge chemie tussen mensen. Drijfveren in relatie tot werkomgeving en gedrag geven een schat aan informatie over mensen, teams en organisaties. Het in beeld brengen van deze onderstroom levert concrete handvatten om mensen in beweging te brengen en daadwerkelijk resultaten te gaan halen. 

  Tel. 06-24638880

  

 

UA-49875183-1